6 June 2020, Saturday | 10:52pm

Adam Shahz dikuarantin kerana kluster 'kayangan'?

2020-04-28

SHAH ALAM - Pelakon Adam Shahz yang menjadi tanda tanya kerana menyepi sejak beberapa hari ini akhirnya terjawab apabila dia sebenarnya terpaksa dikuarantin selama 18 hari setelah mempunyai kontak rapat dengan pesakit positif koronavirus (Covid-19).

Perkara tersebut disahkan oleh Adam yang juga anggota Angkatan Pertahanan Awam (APM) menerusi hantarannya di Instagram.

“Lama tak tengok saya hantar gambar kan? Sebelum ini saya dikuarantin 18 hari kerana ada kontak dengan (pesakit) positif Covid-19. Saya dikuarantin kerana ada segelintir orang yang tidak patuh dengan SOP saringan,” katanya.

Dalam kiriman yang sama, pelakon drama Juvana itu turut meminta agar orang ramai prihatin dengan keselamatan serta nyawa orang lain.

“Bila dah buat saringan tidak sepatutnya keluar!! Duduk rumah, jauhkan dari kontak rapat dengan orang. Dah tahu kena saring, boleh pula merayau pergi kerja. Kalau tidak sayang nyawa sendiri, sekurangnya sayanglah nyawa ahli keluarga tu,” katanya.

Dalam pada itu, beliau juga mengingatkan kepada ‘kluster kayangan’ supaya bersyukur dengan apa yang diberikan Tuhan.

“Untuk ‘kluster kayangan’, berapa ramai petugas barisan hadapan dikuarantin disebabkan anda. Kami berjauhan dari keluarga sebab nak bantu anda, padahal kami ada pilihan untuk STAY AT HOME!

“Perikemanusiaan sikit, waktu genting macam ni kita tidak sepatutnya nak lebih-lebih. Bersyukur atas apa yang Tuhan beri, selebihnya tawakal dan doa supaya dihindarkan dari Covid-19,” katanya.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lama tak tengok saya post gambarkan? Sebelum ni saya dikuarantin 18 hari kerana ada contact dengan +ve covid19. Saya dikuarantin kerana ada segelintir orang yang tidak patuh dengan SOP saringan. Tak kisahlah siapa pun, once dah buat saringan tak sepatutnya keluar!! Duduk rumah, jauhkan dari contact rapat dengan orang. Dah tahu kena saring, boleh pula merayau pergi kerja. Kalau tak sayang nyawa sendiri, atleast sayanglah nyawa ahli keluarga tu. Untuk kluster kayangan, berapa ramai dah frontliner dikuarantin sebabkan kamu. Boleh tak jangan berlagak macam dewa, banyak lagi kerja yang kami perlu buat. Kami berjauhan dari keluarga sebab nak bantu kamu, walhal kami ada pilihan untuk STAY AT HOME! Perikemanusiaan sikit, waktu genting macam ni kita tak sepatutnya nak LEBIH-LEBIH. Bersyukur atas apa yang TUHAN beri, selebinya tawakal dan doa supaya dihindarkan dari COVID19.

A post shared by Adam Shahz (@adamshahz) on

 

Sumber: Sinar Harian

 

No votes yet