29 February 2020, Saturday | 03:04pm

Jenazah remaja maut papan selaju selamat dikebumikan

2020-01-08

 

Jenazah Mohammad Farhan Fudhail Mohammad Farid yang maut semasa bermain papan selaju di Townsville, Queensland, Australia pada 28 Dis lalu, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Setali di Kuantan, Pahang kira-kira 12.20 tengah malam tadi.

Turut menghadiri pengembumian Mohammad Farhan Fudhail, 16, yang mesra dipanggil 'Shabby' ialah ratusan rakan dan kaum keluarga termasuk ibunya Furhzanatul Natasha Mohd Sazali, 30-an, yang bekerja sebagai jururawat di Australia.

 

Image result for Jenazah remaja maut papan selaju selamat dikebumikan

Ratusan rakan dan ahli keluarga menghadiri pengebumian Mohammad Farhan Fudhail malam tadi. - Foto Twitter bernamadotcom

 

Terdahulu, jenazah yang tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) malam menerusi pesawat Malaysia Airlines terus dibawa ke Kuantan dan tiba Masjid Tok Sira di sini pada 11.20 malam tadi untuk disolatkan.

Media pada 29 Dis lalu melaporkan Mohammad Farhan Fudhail meninggal dunia selepas terlanggar tiang semasa bermain papan selaju dan difahamkan mangsa cuba memperlahankan papan selajunya semasa meluncur menuruni bukit sebelum kejadian itu.

Allahyarham yang merupakan pelajar di sebuah sekolah antarabangsa di Kuantan, difahamkan ke negara itu bersama adiknya Farranazatul Fiqa, 15, untuk bertemu ibu mereka, yang merupakan kebiasaan mereka pada cuti persekolahan.

Bernama

 

 

Sumber: Malaysiakini

Foto: Malay Mail

 

No votes yet